به گزارش اداره روابط عمومی و امور فرهنگی استان اصفهان ، \"مهران سرمدیان\" افزود: فاز اول مرمت منار تاریخی زین الدین با اعتباری بالغ بر سیصدمیلیون ریال از محل اعتبارات ملی به پایان رسید.
وی با تاکید بر اینکه اجرای فاز یک مرمت منار تاریخی زین الدین با توجه به مطالعات طرح مرمت،مستند سازی، آسیب شناسی سازه ای ، به دست آوردن تحلیل سه بعدی منار زین الدین و تحلیل نتایج و آسیب شناسی منار زین الدین که در سال گذشته توسط مشاورین مجرب سازمان تهیه شده ،انجام گرفته است .
وی در ادامه افزود : مرمت و اصلاح کلیه پله های مارپیچ منار ،،نصب چوب چهارتراش در لبه پله ها ،اجرای مجدد کف فرش ها به همراه بدنه سازی داخلی منار ،اجرای کف فرش سنتی روی بام و اصلاح شیب بام ،مرمت شبکه های آجری نمای بیرونی منار،اجرای اندود کاهگل بدنه های داخل حیاط از اهم اقدامات این پروژه مرمتی در فاز اول و با توجه به تخصیص اعتبار در سال جاری است.
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان کاشان ادامه داد :تهیه و نصب پرژکتورهای مورد نیاز،نور پردازی به همراه کلیه اتصالات از دیگر اقداماتی است که جت نورپردازی و شناسایی این بنای ارزشمند تاریخی انجام گرفته است.
گفتنی است: ساخت این بنای تاریخی در حدود قرن هفتم هجری قمری و به نقل قولی برگرفته از متون تاریخی، مربوط به قرن نهم است.
منار زین الدین با ارتفاع 47 متری خود یکی از بلندترین منار های شهر بوده به طوری که از دید هیچ مسافری که از دور به شهر نزدیک می شده مخفی نمی مانده است . این منار آجری در زلزله نسبتاً بزرگ کاشان در دوره زندیه آسیب دید و از حالت تعادل و ایستایی خارج شده و کمی خم شده است. بطوریکه مستشرقین از آن به نام منار خمیده کاشان نیز یاد کرده اند. در اوایل قرن حاضر به دلیل جلوگیری از ریزش منار در حدود 20 متر از بالای آن تخریب شده و ارتفاع آن کاهش داده شد.
این بنای تاریخی در سال 1310 به شماره 118 در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
انتهای پیام/